Bouwkundige keuring Ulrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ulrum regelen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ulrum.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ulrum checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ulrum plannen

Wil jij meteen een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ulrum.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ulrum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ulrum (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €415. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ulrum.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Appartementje93 m2280 – €315
Rijwoning107 m2€350 – €380
Kopwoning136 m2€405 – €435
Geschakelde woning173 m2€470 – €485
Herenhuis198 m2€515 – €540
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ulrum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Westernieland, Pieterburen, Eenrum, Warfhuizen en Leens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ulrum-9971

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Ulrum analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in het geval je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ulrum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie