Bouwkundige keuring Het Hogeland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Het Hogeland regelen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Het Hogeland.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Het Hogeland controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Het Hogeland inplannen

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Het Hogeland.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Het Hogeland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Het Hogeland en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €375. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Het Hogeland.

Type huis OppervlakteGeschatte prijs
Studio75 m2€285 – €315
Rijwoning124 m2€335 – €390
Hoekpand140 m2€410 – €430
2-onder-1 kap164 m2€450 – €480
Herenhuis190 m2€520 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Het Hogeland die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Achtkarspelen en Westerkwartier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-het-hogeland-9984

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Het Hogeland analyseert een onpartijdige partij de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Het Hogeland). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Het Hogeland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Warffum
 • Bouwkundige keuring Kantens
 • Bouwkundige keuring Eppenhuizen
 • Bouwkundige keuring Zandeweer
 • Bouwkundige keuring Stitswerd
 • Bouwkundige keuring Warfhuizen
 • Bouwkundige keuring Eenrum
 • Bouwkundige keuring Pieterburen
 • Bouwkundige keuring Westernieland
 • Bouwkundige keuring Ulrum
 • Bouwkundige keuring Houwerzijl
 • Bouwkundige keuring Zoutkamp
 • Bouwkundige keuring Vierhuizen
 • Bouwkundige keuring Lauwersoog
 • Bouwkundige keuring Kloosterburen
 • Bouwkundige keuring Hornhuizen
 • Bouwkundige keuring Eemshaven
 • Bouwkundige keuring Uithuizen
 • Bouwkundige keuring Uithuizermeeden
 • Bouwkundige keuring Roodeschool
 • Bouwkundige keuring Oudeschip
 • Bouwkundige keuring Oosternieland
 • Bouwkundige keuring Oldenzijl
 • Bouwkundige keuring Usquert
 • Bouwkundige keuring Baflo
 • Bouwkundige keuring Tinallinge
 • Bouwkundige keuring Rasquert
 • Bouwkundige keuring Den Andel
 • Bouwkundige keuring Saaxumhuizen
 • Bouwkundige keuring Onderdendam
 • Bouwkundige keuring Mensingeweer
 • Bouwkundige keuring Schouwerzijl
 • Bouwkundige keuring Wehe-den Hoorn
 • Bouwkundige keuring Zuurdijk
 • Bouwkundige keuring Leens
 • Bouwkundige keuring Sauwerd
 • Bouwkundige keuring Winsum
 • Bouwkundige keuring Wetsinge
 • Bouwkundige keuring Adorp
 • Bouwkundige keuring Zuidwolde
 • Plaats een reactie