Bouwkundige keuring Merselo

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Merselo laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Merselo.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Merselo controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Merselo laten uitvoeren

Direct inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is. Zo krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Merselo.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Merselo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Merselo en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €405. De prijs wordt bepaald door meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Merselo.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio76 m2€280 – €315
Rijtjeshuis112 m2€355 – €390
Hoekwoning135 m2€420 – €430
Geschakelde woning172 m2€460 – €480
Villa200 m2€520 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Merselo die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Veulen, Ysselsteyn, Heide, Castenray en Leunen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-merselo-5815

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Merselo bekijkt een neutrale specialist het woonobject. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Merselo). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Venray maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie