Bouwkundige keuring Leens

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Leens inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina verzamelen wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Leens.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Leens analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leens plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en of er asbest aanwezig is. Zo kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Leens.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Leens

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Leens (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €425. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het schema hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Leens.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning91 m2275 – €320
Rijwoning101 m2€345 – €375
Kopwoning131 m2€410 – €430
2-onder-1 kap166 m2€475 – €480
Herenhuis187 m2€515 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leens die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Zuurdijk, Wehe-den Hoorn, Schouwerzijl, Mensingeweer en Onderdendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leens-9965

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Leens bekijkt een objectieve ingenieur de woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Leens). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Het Hogeland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie