Bouwkundige keuring Eenrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Eenrum laten doen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Eenrum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Eenrum analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eenrum plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Eenrum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Eenrum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Eenrum (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin staat een lijst met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €280 en €400. De totale prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Eenrum.

Type woningOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning91 m2300 – €315
Tussenwoning112 m2€355 – €365
Kopwoning149 m2€420 – €450
Geschakelde woning154 m2€455 – €500
Vrijstaand196 m2€510 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Eenrum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Warfhuizen, Leens, Zuurdijk, Wehe-den Hoorn en Schouwerzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eenrum-9967

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Eenrum checkt een neutrale expert het woonobject. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Eenrum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Het Hogeland loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie