Bouwkeuring Provincie Groningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Provincie Groningen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite lees je meer uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Provincie Groningen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Provincie Groningen checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Groningen afspreken

Direkt meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de groepenkasten en en of er lekkages zijn. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau of een plaatselijke aannemer.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Provincie Groningen

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €415. De prijs is gebaseerd op diverse punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Groningen.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning75 m2275 – €305
Rijtjeshuis125 m2€335 – €390
Hoekwoning147 m2€405 – €440
Twee onder één kap161 m2€455 – €505
Herenhuis189 m2€525 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekijk de mogelijkheden in o.a. Zuidplas, Oss, Stadskanaal, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Westerwolde, Groningen, Westerkwartier, Appingedam, Loppersum, Delfzijl en Het Hogeland.

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Provincie Groningen controleert een onpartijdige deskundige het woonobject. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €245.