Bouwkundige keuring Westernieland

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Westernieland laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bekijk je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Westernieland.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Westernieland controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westernieland regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Westernieland.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Westernieland

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Westernieland (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €465. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Westernieland.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Flatwoning79 m2280 – €320
Rijwoning102 m2€345 – €375
Hoekhuis146 m2€405 – €450
Geschakelde woning160 m2€450 – €490
Herenhuis192 m2€515 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westernieland die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Pieterburen, Eenrum, Warfhuizen, Leens en Zuurdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westernieland-9969

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Westernieland controleert een objectieve partij het verblijf. Slim, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Westernieland). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie