Bouwkundige keuring Pieterburen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Pieterburen uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Pieterburen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Pieterburen onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pieterburen afspreken

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Pieterburen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Pieterburen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Pieterburen (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €345 en €475. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Pieterburen.

Soort woningAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning78 m2280 – €325
Rijtjeshuis117 m2€345 – €365
Hoekhuis141 m2€425 – €450
Twee onder één kap158 m2€465 – €490
Landhuis198 m2€520 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pieterburen die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Eenrum, Warfhuizen, Leens, Zuurdijk en Wehe-den Hoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pieterburen-9968

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Pieterburen checkt een onpartijdige expert het gebouw. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Pieterburen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Het Hogeland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie