Bouwkundige keuring Warfhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Warfhuizen regelen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform lees je meer nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Warfhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Warfhuizen inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warfhuizen inplannen

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Warfhuizen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Warfhuizen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Warfhuizen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €385. De prijs is gebaseerd op allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Warfhuizen.

Soort huisGrootteGemiddelde prijzen
Appartement83 m2290 – €315
Rijwoning112 m2€345 – €385
Hoekhuis128 m2€400 – €445
2-onder-1 kap175 m2€475 – €500
Villa188 m2€530 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Warfhuizen die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Leens, Zuurdijk, Wehe-den Hoorn, Schouwerzijl en Mensingeweer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warfhuizen-9966

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Warfhuizen analyseert een objectieve deskundige de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Warfhuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Het Hogeland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie