Bouwkundige keuring Wateren

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wateren inplannen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen, de tarieven en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Wateren.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wateren bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wateren afspreken

Wil jij meteen een indicatie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Wateren.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Wateren

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wateren (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €435. De totaalprijs bestaat uit verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wateren.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Flatwoning80 m2300 – €310
Rijtjeshuis106 m2€360 – €375
Hoekpand143 m2€410 – €445
Twee onder één kap154 m2€470 – €505
Villa191 m2€510 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wateren die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zorgvlied, Donkerbroek, Waskemeer, Haulerwijk en Haule.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wateren-8438

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Wateren bekijkt een neutrale expert de potentiële woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wateren). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerveld doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie