Bouwkundige keuring Heusden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Heusden laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website lees je meer praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Heusden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heusden analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heusden laten uitvoeren

Wil je snel inzicht in de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en of er lekkages zijn. Zo kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Heusden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Heusden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Heusden (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien vind je daar een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €430. De prijs hangt af van meerdere aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Heusden.

Soort woningGroottePrijsberekening
Flatwoning89 m2€280 – €325
Rijwoning111 m2€355 – €375
Hoekpand145 m2€400 – €450
Twee onder één kap159 m2€475 – €490
Vrijstaand188 m2€525 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heusden die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heusden-5251

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Heusden analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Slim, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Heusden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Heusden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het woonobject. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Drunen
 • Bouwkundige keuring Elshout
 • Bouwkundige keuring Vlijmen
 • Bouwkundige keuring Nieuwkuijk
 • Bouwkundige keuring Haarsteeg
 • Bouwkundige keuring Doeveren
 • Bouwkundige keuring Hedikhuizen
 • Bouwkundige keuring Heesbeen
 • Bouwkundige keuring Herpt
 • Bouwkundige keuring Oudheusden
 • Plaats een reactie