Bouwkundige keuring Oudendijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudendijk laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oudendijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oudendijk inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudendijk plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de toepassingen van isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oudendijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oudendijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oudendijk (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €380. De totaalprijs bestaat uit verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oudendijk.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio99 m2295 – €305
Rijwoning109 m2€335 – €370
Kopwoning145 m2€405 – €440
Geschakelde woning150 m2€450 – €505
Herenhuis190 m2€510 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudendijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Andijk, Westwoud, Lutjebroek, Hoogkarspel en Grootebroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudendijk-1631

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Oudendijk controleert een objectieve deskundige de woning. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oudendijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Koggenland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie