Bouwkundige keuring Hulten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hulten inplannen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Hulten.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Hulten benadert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hulten uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de vloeren en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hulten.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hulten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hulten (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €405. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hulten.

Type huis OppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning92 m2300 – €305
Rijtjeshuis122 m2€355 – €375
Hoekwoning144 m2€405 – €450
2-onder-1 kap171 m2€450 – €485
Villa188 m2€515 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hulten die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Molenschot, Rijen, Castelre, Ulicoten en s Gravenmoer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hulten-5125

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Hulten checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hulten). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Gilze en Rijen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie