Bouwkundige keuring Benschop

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Benschop uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Benschop.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Benschop onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Benschop regelen

Heel snel inzicht in de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Benschop.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Benschop

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Benschop (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €300 en €395. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Benschop.

Type woningGroottePrijsindicatie
Appartement98 m2€285 – €330
Tussenwoning106 m2€350 – €390
Hoekwoning135 m2€405 – €450
Twee onder één kap168 m2€460 – €490
Landhuis180 m2€505 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Benschop die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam, Puttershoek en s-Gravendeel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-benschop-3411

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Benschop onderzoekt een onafhankelijk deskundige het huis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Benschop). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Lopik maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie