Bouwkundige keuring Friens

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Friens inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite bieden wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Friens.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Friens benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Friens plannen

Heel snel een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Friens.

Een extra voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Friens

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Friens (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €495. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillendefactoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgaande overzicht verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Friens.

Soort woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning97 m2275 – €315
Tussenwoning110 m2€345 – €375
Hoekwoning131 m2€415 – €435
Twee onder één kap171 m2€455 – €485
Villa200 m2€525 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Friens die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Reduzum, Idaerd, Eagum, Wergea en Warstiens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-friens-9009

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Friens checkt een onpartijdige partij het woonhuis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Friens). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leeuwarden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie