Bouwkundige keuring De Koog

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in De Koog laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder lees je meer nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in De Koog.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in De Koog bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Koog inplannen

Behoefte aan een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in De Koog.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook handige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in De Koog

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in De Koog (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €410. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in De Koog.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement91 m2275 – €320
Rijtjeshuis121 m2€335 – €390
Kopwoning129 m2€410 – €430
Twee onder één kap153 m2€450 – €500
Herenhuis200 m2€525 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Koog die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in De Cocksdorp, De Waal, Oudeschild, Den Burg en Huisduinen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-koog-1796

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in De Koog controleert een onpartijdige expert het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in De Koog). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Texel loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie