Bouwkundige keuring Dearsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Dearsum regelen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Dearsum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Dearsum benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dearsum uitvoeren

Direct inzicht in de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Dearsum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Dearsum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Dearsum (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De expert beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €290 en €410. De totale prijs hangt af van meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Dearsum.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje75 m2285 – €320
Tussenwoning107 m2€345 – €365
Hoekhuis149 m2€425 – €430
2-onder-1 kap167 m2€450 – €495
Landhuis175 m2€530 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dearsum die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Lytsewierrum, Rien, Wiuwert, Britswert en Boazum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dearsum-8644

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Dearsum analyseert een neutrale partij het huis. Handig, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Dearsum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie