Bouwkundige keuring Akersloot

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Akersloot laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website verzamelen wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Akersloot.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Akersloot checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de gevel en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Akersloot regelen

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de dakbedekking en en of er lekkages zijn. Dan kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Akersloot.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Akersloot

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Akersloot (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je hier een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €350 en €420. Het kostenplaatje hangt af van verschillende aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Akersloot.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement75 m2€295 – €330
Tussenwoning111 m2€340 – €380
Hoekwoning134 m2€400 – €440
2-onder-1 kap168 m2€470 – €505
Landhuis189 m2€505 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Akersloot die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Limmen, Groet, Schoorl, Bergen aan Zee en Bergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-akersloot-1921

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Akersloot onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Akersloot). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Castricum loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie