Bouwkundige keuring Lopik

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Lopik regelen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Lopik.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lopik onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lopik uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de meterkast en de technische staat van de CV-installatie. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Lopik.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Lopik

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Lopik en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en maakt niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €380. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendeaspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lopik.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Flatwoning75 m2285 – €305
Rijtjeshuis107 m2€360 – €390
Kopwoning129 m2€420 – €430
Twee onder één kap171 m2€450 – €480
Villa186 m2€520 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lopik die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Sliedrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lopik-3411

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Lopik bekijkt een objectieve ingenieur het verblijf. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Lopik). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Lopik bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Benschop
 • Bouwkundige keuring Lopikerkapel
 • Bouwkundige keuring Jaarsveld
 • Bouwkundige keuring Polsbroek
 • Plaats een reactie