Bouwkundige keuring Ruigahuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ruigahuizen inplannen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina tref je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ruigahuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ruigahuizen inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ruigahuizen inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Ruigahuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ruigahuizen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ruigahuizen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en maakt niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om de woning in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €335 en €465. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ruigahuizen.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Flatwoning91 m2300 – €315
Rijwoning119 m2€340 – €375
Hoekhuis150 m2€410 – €450
Twee onder één kap166 m2€450 – €505
Herenhuis192 m2€515 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ruigahuizen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wijckel, Balk, Sloten, Ypecolsga en Indijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ruigahuizen-8564

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Ruigahuizen bekijkt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ruigahuizen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie