Bouwkundige keuring Witteveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Witteveen uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Witteveen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Witteveen checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Witteveen uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de huidige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Witteveen.

Besparen op een bouwkeuring in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Witteveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Witteveen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarnaast staat in het document een overzicht met de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €435. De totaalprijs wordt bepaald door diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Witteveen.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartement99 m2280 – €305
Rijwoning103 m2€350 – €365
Hoekpand139 m2€410 – €450
Twee onder één kap175 m2€450 – €485
Vrijstaand194 m2€525 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Witteveen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Garminge, Balinge, Mantinge, Bruntinge en Eursinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-witteveen-9439

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Witteveen onderzoekt een objectieve ingenieur het woonobject. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Witteveen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Midden-Drenthe loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie