Bouwkundige keuring Bruntinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Bruntinge laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bruntinge.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bruntinge onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bruntinge laten uitvoeren

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Bruntinge.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bruntinge

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Bruntinge (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €305 en €425. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bruntinge.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning93 m2280 – €305
Rijtjeshuis101 m2€345 – €380
Hoekpand140 m2€400 – €450
Geschakelde woning158 m2€460 – €505
Herenhuis200 m2€530 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bruntinge die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Eursinge, Zwiggelte, Zuidveld, Westerbork en Hoogersmilde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bruntinge-9435

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Bruntinge controleert een onafhankelijk specialist de woning. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bruntinge). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie