Bouwkundige keuring Balinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Balinge regelen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Balinge.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Balinge analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Balinge inplannen

Heel snel duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Balinge.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Balinge

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Balinge (regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €475. De totaalprijs hangt af van verschillendefacetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Balinge.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartement78 m2€295 – €305
Rijtjeshuis109 m2€350 – €385
Hoekwoning138 m2€405 – €445
Twee onder één kap156 m2€465 – €480
Herenhuis191 m2€515 – €545
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Balinge die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Mantinge, Bruntinge, Eursinge, Zwiggelte en Zuidveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-balinge-9437

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Balinge bekijkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Handig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Balinge). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie