Bouwkundige keuring Midden-Drenthe

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Midden-Drenthe laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Midden-Drenthe.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Midden-Drenthe benadert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midden-Drenthe laten uitvoeren

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Midden-Drenthe.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Midden-Drenthe

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Midden-Drenthe (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €275 en €470. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Midden-Drenthe.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Flatwoning94 m2275 – €315
Rijtjeshuis106 m2€360 – €390
Kopwoning134 m2€410 – €445
2-onder-1 kap155 m2€470 – €485
Landhuis179 m2€505 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Midden-Drenthe die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Assen, Noordenveld, Dantumadiel, Opsterland en Smallingerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midden-drenthe-9433

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Midden-Drenthe bekijkt een objectieve ingenieur het huis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Midden-Drenthe). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Wijster
 • Bouwkundige keuring Drijber
 • Bouwkundige keuring Bovensmilde
 • Bouwkundige keuring Smilde
 • Bouwkundige keuring Hoogersmilde
 • Bouwkundige keuring Westerbork
 • Bouwkundige keuring Zuidveld
 • Bouwkundige keuring Zwiggelte
 • Bouwkundige keuring Eursinge
 • Bouwkundige keuring Bruntinge
 • Bouwkundige keuring Mantinge
 • Bouwkundige keuring Balinge
 • Bouwkundige keuring Garminge
 • Bouwkundige keuring Witteveen
 • Bouwkundige keuring Orvelte
 • Bouwkundige keuring Elp
 • Bouwkundige keuring Beilen
 • Bouwkundige keuring Hooghalen
 • Bouwkundige keuring Hijken
 • Bouwkundige keuring Oranje
 • Bouwkundige keuring Spier
 • Bouwkundige keuring Nieuw-Balinge
 • Plaats een reactie