Bouwkundige keuring Mantinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Mantinge laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Mantinge.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Mantinge inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mantinge regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de riolering en en of er asbest aanwezig is. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Mantinge.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Mantinge

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Mantinge (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarnaast staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €270 en €440. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Mantinge.

Type huis GrootteGeschatte prijzen
Studio98 m2285 – €315
Rijtjeshuis107 m2€350 – €385
Kopwoning134 m2€400 – €450
Twee onder één kap169 m2€460 – €495
Villa178 m2€515 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mantinge die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bruntinge, Eursinge, Zwiggelte, Zuidveld en Westerbork.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mantinge-9436

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Mantinge bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Mantinge). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie