Bouwkeuring Provincie Drenthe

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Provincie Drenthe laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Provincie Drenthe.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Provincie Drenthe controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Provincie Drenthe plannen

Heb je belang bij meer info over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect of een aannemingsbedrijf.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Provincie Drenthe

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €480. Het prijskaartje wordt bepaald door diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Provincie Drenthe.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning92 m2285 – €310
Rijtjeshuis104 m2€360 – €385
Hoekwoning130 m2€410 – €430
Twee onder één kap163 m2€470 – €485
Villa192 m2€515 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekijk ook de mogelijkheden in Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, De Wolden, Ooststellingwerf, Westerveld, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn.

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Provincie Drenthe checkt een onpartijdige specialist het huis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €210.