Bouwkundige keuring Garminge

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Garminge laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Garminge.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Garminge inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Garminge plannen

Direct meer info over de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Garminge.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Garminge

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Garminge en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je hier een kostenoverzicht om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €300 en €415. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Garminge.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Etagewoning75 m2300 – €320
Tussenwoning106 m2€345 – €365
Kopwoning142 m2€400 – €450
Twee onder één kap167 m2€450 – €490
Landhuis184 m2€520 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Garminge die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Balinge, Mantinge, Bruntinge, Eursinge en Zwiggelte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-garminge-9438

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Garminge checkt een onpartijdige specialist het verblijf. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Garminge). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie