Bouwkundige keuring Eursinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Eursinge laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Eursinge.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Eursinge inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eursinge laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Eursinge.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Eursinge

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Eursinge en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens vind je hier een kostenoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €270 en €465. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eursinge.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning92 m2280 – €315
Rijwoning110 m2€360 – €380
Hoekhuis148 m2€405 – €445
Geschakelde woning174 m2€470 – €485
Herenhuis191 m2€520 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eursinge die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Zwiggelte, Zuidveld, Westerbork, Hoogersmilde en Appelscha.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eursinge-9434

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Eursinge bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Eursinge). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Midden-Drenthe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie