Bouwkundige keuring Zierikzee

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zierikzee laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Zierikzee.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zierikzee onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zierikzee plannen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Zierikzee.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zierikzee

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zierikzee en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een kostenindicatie om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €450. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zierikzee.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Bovenwoning96 m2275 – €305
Tussenwoning124 m2€350 – €380
Kopwoning136 m2€400 – €430
Geschakelde woning171 m2€450 – €500
Landhuis183 m2€515 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zierikzee die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Uitwijk, Waardhuizen, Almkerk, Woudrichem en Rijswijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zierikzee-4301

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Zierikzee analyseert een objectieve ingenieur het huis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zierikzee). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Schouwen-Duiveland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie