Bouwkundige keuring Homoet

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Homoet laten doen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Homoet.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Homoet analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Homoet afspreken

Op korte termijn een inspectie van de huidige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Homoet.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Homoet

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Homoet en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €350 en €390. De totale prijs wordt bepaald door allerlei onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het schema hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Homoet.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Etagewoning84 m2275 – €305
Tussenwoning119 m2€350 – €365
Kopwoning148 m2€400 – €450
2-onder-1 kap161 m2€450 – €500
Herenhuis188 m2€505 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Homoet die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Valburg, Herveld, Andelst, Hemmen en Zetten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-homoet-6676

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Homoet bekijkt een objectieve ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Homoet). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Overbetuwe loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie