Bouwkundige keuring Hertme

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hertme laten doen is zeker iets om te overwegen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hertme.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hertme onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hertme plannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hertme.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hertme

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hertme (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €465. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hertme.

Type huis Aantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement81 m2295 – €325
Rijwoning124 m2€350 – €385
Hoekhuis126 m2€410 – €440
Geschakelde woning171 m2€450 – €500
Herenhuis185 m2€505 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hertme die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Zenderen, Harbrinkhoek, Mariaparochie, Aadorp en Saasveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hertme-7626

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Hertme bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Ideaal, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hertme). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Borne wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie