Bouwkundige keuring Eemshaven

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Eemshaven laten doen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Eemshaven.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Eemshaven checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de plafonds en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eemshaven regelen

Behoefte aan een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning. Ook kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Eemshaven.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in maart 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Eemshaven

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Eemshaven (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €320 en €455. De totale prijs is gebaseerd op verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eemshaven.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Bovenwoning89 m2275 – €315
Rijwoning112 m2€360 – €390
Hoekwoning137 m2€420 – €450
2-onder-1 kap174 m2€460 – €505
Villa200 m2€505 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eemshaven die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hornhuizen, Kloosterburen, Lauwersoog, Vierhuizen en Zoutkamp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eemshaven-9979

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Eemshaven checkt een onafhankelijk partij het gebouw. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Eemshaven). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie