Bouwkundige keuring Ommeren

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ommeren inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Ommeren.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ommeren analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het stucwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ommeren regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de huidige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ommeren.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ommeren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ommeren (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens vind je daar een tariefoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €325 en €400. Het prijskaartje bestaat uit allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ommeren.

Type huis WoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio76 m2295 – €305
Rijtjeshuis119 m2€335 – €385
Hoekhuis128 m2€410 – €440
Twee onder één kap175 m2€465 – €495
Vrijstaand188 m2€525 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ommeren die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ingen, Eck en Wiel, Rijswijk, Maurik en Kerk Avezaath.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ommeren-4033

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Ommeren bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ommeren). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Buren wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie