Bouwkundige keuring Velddriel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Velddriel laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Velddriel.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Velddriel controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Velddriel afspreken

Wil jij meteen een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Velddriel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Velddriel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Velddriel en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Bovendien vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €340 en €475. De totaalprijs bestaat uit diverse aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Velddriel.

Type huis Aantal m2Prijsindicatie
Appartementje87 m2280 – €325
Rijtjeshuis120 m2€350 – €375
Hoekpand132 m2€405 – €430
2-onder-1 kap153 m2€455 – €500
Landhuis186 m2€530 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Velddriel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Hoenzadriel, Kerkdriel, Hurwenen, Ammerzoden en Hedel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-velddriel-5334

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Velddriel bekijkt een onafhankelijk deskundige het huis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Velddriel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Maasdriel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie