Bouwkundige keuring Donderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Donderen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Donderen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Donderen inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de fundering en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Donderen laten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Donderen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Donderen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Donderen en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €340 en €475. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Donderen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Etagewoning91 m2290 – €315
Rijtjeshuis118 m2€360 – €390
Kopwoning136 m2€410 – €430
Twee onder één kap172 m2€465 – €490
Landhuis189 m2€505 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Donderen die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bunne, Winde, Yde, De Punt en Ubbena.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-donderen-9497

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Donderen controleert een neutrale expert het verblijf. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Donderen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Tynaarlo bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie