Bouwkundige keuring Papenvoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Papenvoort uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Papenvoort.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Papenvoort controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de ventilatie en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Papenvoort regelen

Behoefte aan meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het leidingwerk en en of er lekkages zijn. Zo weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Papenvoort.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Papenvoort

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Papenvoort (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een schatting van de onkosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €450. De prijs wordt bepaald door meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Papenvoort.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning94 m2295 – €315
Rijwoning118 m2€345 – €385
Hoekpand142 m2€405 – €450
Twee onder één kap168 m2€460 – €500
Villa195 m2€515 – €535
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Papenvoort die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Amen, Vredenheim, Grolloo, Schoonloo en Elp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-papenvoort-9447

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Papenvoort onderzoekt een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Papenvoort). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Aa en Hunze bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie