Bouwkundige keuring Sellingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Sellingen uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Sellingen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Sellingen benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sellingen regelen

Direct een inspectie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Sellingen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sellingen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Sellingen (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €420. De prijs is afhankelijk van meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Sellingen.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning82 m2275 – €320
Rijwoning120 m2€340 – €380
Hoekwoning148 m2€420 – €435
2-onder-1 kap160 m2€450 – €485
Vrijstaand200 m2€505 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Sellingen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Bourtange, Vlagtwedde, Eesergroen, Ees en Ellertshaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sellingen-9551

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Sellingen onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Sellingen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerwolde bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie