Bouwkundige keuring Loenen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Loenen uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Loenen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Loenen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loenen afspreken

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Loenen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Loenen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Loenen (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Ook vind je hier een kostenberekening om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €445. De totale prijs wordt bepaald door meerdere aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Loenen.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning95 m2300 – €320
Rijtjeshuis111 m2€350 – €390
Kopwoning137 m2€410 – €435
2-onder-1 kap162 m2€455 – €500
Vrijstaand190 m2€525 – €555
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loenen die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lieren, Beekbergen, Hoenderloo, Radio Kootwijk en Hoog Soeren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loenen-7371

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Loenen bekijkt een objectieve expert het woonobject. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Loenen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Apeldoorn wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie