Bouwkundige keuring Bontebok

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bontebok laten doen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Bontebok.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Bontebok bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bontebok plannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bontebok.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bontebok

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bontebok (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De ingenieur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €445. De prijs hangt af van verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bontebok.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje83 m2275 – €310
Rijtjeshuis102 m2€335 – €375
Kopwoning141 m2€400 – €450
2-onder-1 kap171 m2€460 – €500
Herenhuis193 m2€505 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bontebok die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwehorne, Oudehorne, Hoornsterzwaag, Jubbega en Hemrik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bontebok-8415

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Bontebok controleert een objectieve ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bontebok). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Heerenveen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie