Bouwkundige keuring Ingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ingen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Ingen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ingen controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ingen plannen

Heel snel duidelijkheid over de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie. Tevens krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ingen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ingen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ingen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een tariefoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €280 en €405. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ingen.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Flatwoning77 m2280 – €320
Rijwoning104 m2€350 – €390
Hoekhuis130 m2€425 – €440
Geschakelde woning155 m2€465 – €500
Vrijstaand199 m2€525 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ingen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Eck en Wiel, Rijswijk, Maurik, Kerk Avezaath en Wadenoijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ingen-4031

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ingen controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ingen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Buren wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie