Bouwkundige keuring Bronneger

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bronneger regelen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bronneger.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bronneger bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een beeld van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bronneger uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Bronneger.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in maart 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bronneger

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bronneger (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €440. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Bronneger.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Studio76 m2€275 – €330
Tussenwoning117 m2€340 – €375
Kopwoning142 m2€410 – €435
2-onder-1 kap155 m2€470 – €500
Villa176 m2€530 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bronneger die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Bronnegerveen, Drouwenerveen, Buinerveen, Drouwenermond en Nieuw-Buinen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bronneger-9527

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Bronneger checkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Handig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bronneger). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Borger-Odoorn doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie