Bouwkundige keuring Nistelrode

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nistelrode regelen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nistelrode.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nistelrode benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Zo weet je alles over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nistelrode regelen

Heel snel een analyse van de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Nistelrode.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nistelrode

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nistelrode (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €420. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nistelrode.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning79 m2285 – €315
Tussenwoning104 m2€345 – €380
Hoekwoning150 m2€420 – €450
2-onder-1 kap160 m2€450 – €500
Vrijstaand176 m2€505 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nistelrode die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Geffen, Haren, Heesch, Vinkel en Reek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nistelrode-5388

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Nistelrode analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nistelrode). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Bernheze wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie