Bouwkundige keuring Augsbuurt

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Augsbuurt laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je praktische info over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Augsbuurt.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Augsbuurt onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Augsbuurt plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel. Tevens weet je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Augsbuurt.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in maart 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Augsbuurt

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Augsbuurt (regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €280 en €475. De prijs is gebaseerd op verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Augsbuurt.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Studio82 m2€295 – €315
Tussenwoning124 m2€350 – €380
Kopwoning129 m2€420 – €440
Geschakelde woning173 m2€470 – €485
Herenhuis186 m2€520 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Augsbuurt die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Kollum, Drogeham, Kootstertille, Twijzelerheide en Twijzel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-augsbuurt-9292

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Augsbuurt controleert een onpartijdige deskundige de woning. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Augsbuurt). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie