Bouwkundige keuring Den Dolder

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Den Dolder laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform lees je meer actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Den Dolder.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Den Dolder checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Dolder afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Den Dolder.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Den Dolder

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Den Dolder (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens staat in het document een tariefoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €415. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Den Dolder.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning96 m2285 – €320
Tussenwoning100 m2€360 – €365
Hoekwoning126 m2€415 – €435
Twee onder één kap159 m2€465 – €480
Villa183 m2€515 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Dolder die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bilthoven, Austerlitz, Woerdense Verlaat, Wilnis en Waverveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-dolder-3734

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Den Dolder bekijkt een onpartijdige expert het huis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Den Dolder). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zeist wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie