Bouwkundige keuring Niftrik

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Niftrik regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Niftrik.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Niftrik bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Niftrik laten uitvoeren

Wil jij meteen meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Zo kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Niftrik.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Niftrik

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Niftrik (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €425. De totale prijs hangt af van meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Niftrik.

Soort woningAantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning75 m2295 – €305
Rijtjeshuis112 m2€340 – €380
Hoekwoning128 m2€400 – €440
Twee onder één kap174 m2€470 – €495
Landhuis186 m2€510 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Niftrik die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Ven-Zelderheide, Heijen, Milsbeek, Ottersum en Middelaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-niftrik-6606

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Niftrik analyseert een neutrale partij de woning. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Niftrik). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Wijchen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie