Bouwkundige keuring Geelbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Geelbroek laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform bekijk je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Geelbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Geelbroek analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de gevel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geelbroek regelen

Behoefte aan meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Geelbroek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Geelbroek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Geelbroek (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een kostenindicatie om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €455. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Geelbroek.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Flatwoning75 m2280 – €315
Rijtjeshuis118 m2€355 – €365
Hoekhuis128 m2€425 – €445
Geschakelde woning169 m2€475 – €495
Vrijstaand196 m2€520 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geelbroek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Ekehaar, Eldersloo, Nijlande, Rolde en Nooitgedacht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geelbroek-9455

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Geelbroek bekijkt een objectieve ingenieur het woonobject. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Geelbroek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Aa en Hunze loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie