Bouwkundige keuring Strijbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Strijbeek laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Strijbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Strijbeek inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Strijbeek inplannen

Heel snel inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Tevens achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Strijbeek.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Strijbeek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Strijbeek (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €285 en €460. Het kostenplaatje bestaat uit diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Strijbeek.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning95 m2290 – €330
Tussenwoning101 m2€340 – €380
Hoekpand127 m2€410 – €440
2-onder-1 kap153 m2€465 – €490
Herenhuis189 m2€505 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Strijbeek die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Galder, Dorst, Bavel, Ulvenhout en Teteringen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-strijbeek-4856

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Strijbeek bekijkt een objectieve ingenieur het huis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Strijbeek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Alphen-Chaam loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie