Bouwkundige keuring Kollum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Kollum uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Kollum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kollum checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de meterkast en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kollum regelen

Heb je belang bij inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Tevens heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Kollum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kollum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Kollum en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je in het rapport een kostenberekening om het woonhuis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €380. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kollum.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Appartementje84 m2300 – €315
Tussenwoning101 m2€335 – €370
Hoekwoning125 m2€410 – €450
2-onder-1 kap164 m2€450 – €495
Vrijstaand181 m2€530 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kollum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Drogeham, Kootstertille, Twijzelerheide, Twijzel en Buitenpost.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kollum-9291

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Kollum bekijkt een onafhankelijk expert het woonobject. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kollum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie