Bouwkundige keuring Oostzaan

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oostzaan uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Oostzaan.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Oostzaan bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de fundering en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostzaan uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie. Ook kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oostzaan.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oostzaan

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oostzaan (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een tariefoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €455. De prijs bestaat uit een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oostzaan.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning91 m2290 – €310
Rijtjeshuis105 m2€340 – €375
Kopwoning139 m2€425 – €450
Geschakelde woning156 m2€465 – €480
Vrijstaand189 m2€530 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oostzaan die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Beemster, Purmerend, Aalsmeer, Uithoorn en Gooise Meren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostzaan-1511

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Oostzaan controleert een neutrale deskundige de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oostzaan). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Oostzaan loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie