Bouwkundige keuring Gooise Meren

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Gooise Meren regelen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite bekijk je aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Gooise Meren.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gooise Meren controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gooise Meren inplannen

Direct een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Gooise Meren.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Gooise Meren

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Gooise Meren (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €460. De totale prijs is gebaseerd op verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gooise Meren.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning84 m2300 – €305
Rijtjeshuis112 m2€335 – €365
Hoekwoning140 m2€400 – €435
2-onder-1 kap150 m2€450 – €495
Villa194 m2€510 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gooise Meren die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Weesp, Almere, Huizen, Blaricum en Wijdemeren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gooise-meren-1403

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Gooise Meren bekijkt een onafhankelijk ingenieur de woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Gooise Meren). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Gooise Meren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Muiden
 • Bouwkundige keuring Muiderberg
 • Bouwkundige keuring Bussum
 • Bouwkundige keuring Naarden
 • Plaats een reactie